فهرست بستن

تقویت هوش مالی کودکان

Posted in روانشناسی کودک

برای تقویت هوش مالی کودکان چه کارهایی باید انجام داد؟ ناآگاهی دراین‌ باره می‌تواند در آینده مشکلات زیادی برای فرزندمان به وجود بیاورد.
بنابر پژوهش‌ها کودکان از سنین پایین می‌توانند با کارکرد پول آشنا شوند و از آموخته‌هایشان بهره ببرند!

تخصصی ترین ویژگی که کودکان را در آینده موفق و ثروتمند خواهد نمود، توجه به آموزش های اقتصادی و تقویت هوش مالی کودکان می باشد.

 هوش مالی یکی از همان مهارت های است که کودکان ایرانی در هیچ مقطعی ازتحصیلات خود آموزش نمی بینند و شاید مهمترین ویژگی تخصصی برای کسب ثروت و موفقیت های اقتصادی کودکان در آینده، به آموزش مهارت های اقتصادی و افزایش سواد مالی کودکان بر می گردد.

از آنجایی که هوش، تحت تاثیر عواملی مثل وراثت و ژنتیک قرار دارد، اما باز هم عوامل محیطی، تاثیر قابل توجهی در افزایش هوش کودک دارند.

به نظر یکی از کارشناسان در سال‌های اول تولد به ویژه یک تا دو سالگی می‌توان هوش کودکان را بالا برد.

به طور کلی، هوش مالی مشابه هوش منطقی و همچنین هوش هیجانی است.

 در واقع، راهکارهای بسیاری برای پرورش انواع هوش از جمله هوش هیجانی وجود دارند. از سوی دیگر، یکی از فاکتورهای تربیتی مهم در پرورش کودکان تقویت هوش مالی آن‌ها است؛ بنابراین شما به عنوان پدر یا مادر کودک باید با قوانین ضروری به منظور تقویت هوش مالی کودکان آشنایی داشته باشید.

هیچ پدر و مادری، چه ثروتمند و چه فقیر دوست ندارد دنیای قشنگ کودکی فرزند خود را با درگیر شدن به مشکلات مالی خراب کند، یا آن ها را نگران اوضاع مالی کرده تا با فکر کردن به پول و کار مضطرب و نگران آینده شوند.

READ  ناخن جویدن

 اما تقویت و فعال کردن هوش مالی فرزندان در دوران کودکی کمک بسیار زیادی برای زندگی آینده آن ها است و می‌تواند آینده شغلی و مالی بچه‌ها را کاملاً تغییر دهد.

افرادی که در کودکی مفهوم کار و شغل یا ارزش واقعی پول یا پس‌اندازکردن را یاد نگرفته باشند، بعدها به‌ سادگی با یک پیشنهاد مالی وسوسه‌انگیز سرمایه‌گذاری اشتباه انجام می‌دهند، ولخرج می‌شوند، یا کل حقوق و دستمزد خود را در همان روزهای اول خرج کرده، همیشه بدهکار هستند.

 تخصصی ترین ویژگی که کودکان را در آینده موفق و ثروتمند خواهد نمود، توجه به آموزش های اقتصادی و تقویت هوش مالی کودکان می باشد.

هوش مالی یکی از همان مهارت های است که کودکان ایرانی در هیچ مقطعی از تحصیلات خود آموزش نمی بینند و شاید مهمترین ویژگی تخصصی برای کسب ثروت و موفقیت های اقتصادی کودکان در آینده، به آموزش مهارت های اقتصادی و افزایش سواد مالی کودکان بر می گردد.

 در واقع، تقویت هوش مالی کودکان یکی از نکات کلیدی در نحوه تربیت آن‌ها به عنوان فردی موفق در آینده است، چرا که با استفاده از این روش کودکان از ارزش و کارکرد پول در زندگی روزمره آگاهی یافته و می‌توانند نسبت به مدیریت مالی شخصی خود و همچنین خانواده اقدام کنند.

 به بیان دیگر، تقویت هوش مالی کودکان موجب می‌شود تا آن ها نسبت به میزان درآمد، هزینه‌های موجود و مقدار پس‌انداز آگاهی یافته و بودجه خود را بر اساس آن‌ها تنظیم کنند.

در چنین شرایطی کودکان در خرید برخی کالاهای غیرضروری خود نیز تجدید نظر می‌کنند.

READ  اوتیسم

به علاوه، چنین کودکانی در آینده از هدر دادن پولخود برای خرید برخی چیزهای غیر ضروری خودداری می‌کنند.
بزرگان اقتصادی از بچگی کار کرده اند و این باعث یادگیری سواد اقتصادی و افزایش هوش مالی در آن ها گردیده است.

با توجه شکل گیری شخصیت، ذهنیت، نگرش و سبک زندگی از زمان کودکی، لزوم سبک تربیت مالی صحیح و سوق دادن فرزندان به سمت ارزش آفرینی و کارآفرینی، برای والدین امری ضروریست تا اقداماتی انجام دهند که مهارت های مدیریت مالی از کودکی در فرزندانشان درونی شده و تبدیل به عادت آن ها گردد.

 بهتر است به جای آن که به فرزندمان ماهی بدهیم، ماهی گیری را به او آموزش دهیم تا شخصیت مستقلی داشته باشد و بدون هیچ گونه وابستگی شخصیتی و مالی به والدینش در آینده بتواند زندگی خود را به نحو احسن اداره کند.

مهمترین ویژگی که یک کودک را می تواند در مسائل مالی و اقتصادی موفق کند، انضباط شخصی است. اما انضباط شخصی در یک تعریف خیلی ساده،یعنی توانایی انجام کارها، در وقت مناسب، چه آن کار را دوست داشته باشیم و چه حوصله انجام آن را در آن زمان مشخص نداشته باشیم، به عبارتی دیگر آن کار تحت هر شرایطی باید انجام شود.

ویژگی رفتاری که باعث می شود کودکان شما در آینده موفق و البته ثروتمند باشند، داشتن حس مسئولیت پذیری و قبول کردن مسئولیت های زندگی از همین دوران کودکی و نوجوانی می باشد.

 کودکان باید مسئولیت زندگی خود را قبول کنند و این مسئولیت ها در دوره های مختلف سنی آنها متفاوت خواهد بود، مهم این است آنها بدانند که باید کارهایشان را خودشان انجام داده و هرگونه تنبلی و اهمال کاری و فرار از مسئولیت، زندگی آنها را در آینده دچار مشکل خواهد نمود.

READ  کابوس چیست؟

بچه‌ها باید در سنین کودکی یاد بگیرند که همه پول نباید صرف خرید یک چیز شود یا به عبارتی دیگر نباید همه تخم مرغ‌ها را در یک سبد گذاشت، از سه ظرف برای دسته‌بندی کردن پول استفاده کنید.

یکی برای پس‌انداز، دومی برای مخارج و سومی برای هدیه دادن.

 هر زمان که کودک شما پولی را بابت انجام کاری به‌دست آورد یا هدیه گرفت، تشویقش کنید تا پول هایش را به‌طور مساوی در این سه ظرف تقسیم کند.

او باید مدیریت کردن پول خود را به‌عنوان یک کار با ارزش فرا بگیرد.

مطالب مشابه