فهرست بستن

جلوگیری از حسادت

Posted in رواندرمانی فردی

گاهی هر چقدر هم که تلاش می‌کنید تا با لبخندی حسادت‌ خود را مخفی کنید، باز هم فایده‌ای ندارد، چون حسادت چیزی نیست که به راحتی شما را رها کند. حسادت به تدریج از کنترل خارج و به احساسی ویرانگر یا حتی افسردگی تبدیل می‌شود. پس برای جلوگیری از حسادت، پیش از آنکه به شما ضربه بزند، چه باید کرد؟ پرهیز از مقایسه‌ی خود با دیگران، احساس سپاسگزاری برای داشته‌هایتان و ترفندهای عملی برای تغییر دیدگاه‌ می‌تواند به شما کمک کند تا حسادت خود را درمان کنید و اجازه ندهید از کنترل شما خارج شود. اگر می‌خواهید روش‌های درمان حسادت را یاد بگیرید، ادامه‌ی این مطلب را از دست ندهید.

همه می دانند که حسادت صفتی ناپسند است. با این حال همه ما در میان اطرافیان و آشنایان افرادی را سراغ داریم که به حسادت شهره اند و خودمان هم در برخی امور زندگی از حسادت در امان نمی مانیم. البته حساب حسادت را باید با آنچه در ادبیات، رشک نامیده می شود از هم جدا کرد. رشک به معنی حسرت بردن نسبت به دیگری است و در پی آن تلاش و ایجاد انگیزه برای ارتقای خود و دستیابی به آنچه نداریم و دیگری دارد. در حقیقت رشک مانند حسادت جنبه تخریبی ندارد و به کسی که نسبت به او رشک برده می شود آسیبی نمی رساند. از این منظر رشک می تواند برای پیشرفت در زندگی خصوصیتی مفید و کاربردی باشد. حتما شنیده اید که برخی می گویند بدون حسادت کردن به جایی نمی رسیدند و درجا می زدند. منظور این افراد رشک بردن است و به اشتباه به جای آن واژه حسادت را به کار می برند. حال برای فرونشاندن آتش حسادت در خود و جلوگیری از تبدیل آن به یک عادت و صفت بد اخلاقی چه باید کرد؟

READ  کمال گرایی چیست ؟

راه هایی برای جلوگیری از حسادت

مقایسه نکنید

از قدیم گفته اند دست بالای دست بسیار است. آن که به او حسادت می کنیم خود نسبت به دیگران حسادت های رنگارنگی دارد و شرایط امروز ما نیز برای بسیاری مایه حسادت و حسرت است. اگر قرار باشد شرایط خود را با دیگری که از ما بالاتر است، مقایسه کنیم و حسرت خوردن و حسادت ورزیدن در این باره را روا بدانیم باید کار و زندگی را تعطیل کنیم و بنشینیم صبح تا شب غصه بخوریم.

تقویت اعتماد به نفس

عزت نفس در مقابل حقارت قرار می گیرد که ریشه اغلب حسادت هاست. افراد ضعیف که برای شخصیت خود و موجودیتشان ارزشی قائل نیستند تا این درجه پایین می آیند که به خاطر چیزی به دیگری حسادت کنند. صاحبان اعتماد به نفس به جای حسادت بیهوده شرایط خود را می پذیرند، برای ارتقای خود تلاش می کنند و با صبوری مسیر ترقی را می پیمایند.

برای خود ارزش قائل باشید

دیگران حسادت را می شناسند و آن را در میان رفتار و گفتار شما تشخیص می دهند. همان طور که شما این توانایی را دارید که حسادت دیگران را تشخیص بدهید. درک حسادت شما شخصیت تان را نزد دیگران خرد می کند و قضاوت منفی آنان را بر می انگیزد. حسادت مانند هر صفت اخلاقی دیگری فرصت های ناشی از اعتماد دیگران نسبت به شما را از بین می برد. حسادت همان قدر مایه پلیدی و فساد است که دروغ، غیبت و سایر صفات اخلاقی.

حسادت را بپذیر

حسادت طبیعی است، حسادت، اتفاق می افتد پس در مورد احساساتتان صادق باشید. صادقانه بگویید که کمی احساس حسادت، زمان هایی که می بینند مردم کارهایی را انجام می دهند که شما آرزو میکنید که ای کاش شما هم میتوانستید می کنید.

READ  وسواس

سعی کنید از مقایسه خودتان با دیگران پرهیز کنید:

به خودتان یادآوری کنید، که هر شخصی در راه متفاوتی از زندگی قرار دارد همه ما برخی نقاط قوت و ضعف داریم، اما آنها ما را به عنوان یک فرد کامل تعریف نمی کنند. ارزش خودتان را بدون نیاز به احساس «برتری» به کسی ببینید.

ایده آل هایتان را بازنگری کنید:

ممکن است دلیل و ریشه حس حسادت شما نارضایتی از وضعیت موجود باشد، ممکن است وضعیت ایده آلی را در ذهن تان تعریف کرده باشید و چون به آن نمی رسید، به افرادی که ایده آل های شما را دارند، حسادت کنید.

به خوشبختی خود اعتراف کنید:

کارشناسان می گویند حتی اگر تصور می کنید همای سعادت روی شانه های یکی از نزدیکان تان نشسته، باز هم نمی توانید به طور قاطع بگویید او کاملا خوشبخت است. خوشبختی واژه ای است که خیلی از ما برای داشتن آن به دیگران حسادت می کنیم در حالیکه باید بدانیم بدون حسادت به دیگران هم می شود خوشبخت بود.

مطالب مشابه