فهرست بستن

رواندرمانی فردی

افسردگی

از هر هفت ایرانی یک نفر در طول زندگی خود افسردگی را تجربه خواهد کرد. با این حال ، خبر خوب این است که افسردگی قابل درمان است ، زیرا رواندرمانی یکی از موثرترین روش ها برای کنترل و غلبه بر آن است. روانشناسان ما در مرکز روانشناسی بالینی در ارزیابی و درمان افسردگی مهارت دارند. آنها همچنین می توانند به شما کمک کنند درک بهتری از آنچه ممکن است در افسردگی شما نقش داشته باشد ، ایجاد کنید و ابزارهای عملی را فراهم کنید که می توانید برای مدیریت علائم در زندگی روزمره استفاده کنید.

افسردگی چیست؟

افسردگی با احساس غم و اندوه شدید و مداوم همراه است. افسردگی و غم و اندوه یک چیز نیستند. غم و اندوه یک قسمت طبیعی از زندگی است و به طور معمول نوسان می یابد و در نهایت با گذشت زمان فروکش می کند. از طرف دیگر ، افسردگی لزوماً بدون درمان بهبود نمی یابد. این یک بیماری جدی است که هم دارای مولفه های هیجانی و هم عاطفی و جسمی است. در حالی که افسردگی می تواند ناشی از مسائلی از قبیل بیماری ذهنی ارثی یا یک آسیب باشد ، همچنین ممکن است دلیل واضحی برای این بیماری وجود نداشته باشد.

علائم افسردگی عبارتند از:

تداوم در خلق پایین.
احساس بی ارزشی ، ناامیدی ، گناه و بدبینی.
لذت نبردن از فعالیت ها یا سرگرمی هایی که روزگاری دوستشان داشتید.
مشکل در خوابیدن.
از دست دادن اشتها.

اغلب اوقات ، افسردگی می تواند در کنار سایر بیماری های روانی مانند اختلال استرس پس از سانحه ، اضطراب یا اختلال وسواس فکری عملی وجود داشته باشد.

مشاوره افسردگی چگونه می تواند کمک کند؟

رواندرمانی می تواند به شما کمک کند که جریان افکار منفی را که در افسردگی بسیار شایع هستند را قطع کنید. به طور خاص ، یک روانشناس افسردگی همچنین می تواند به شما کمک کند الگوهای رفتاری را که بر روحیه شما تأثیر می گذارد درک کرده و تغییر دهید ، همچنین می تواند راه هایی برای بازگرداندن انگیزه پیدا کنید و با لذت به آینده نگاه کنید.

روانشناسان بالینی در مرکز روانشناسی آرام اندیش در استفاده از طیف وسیعی از روشهای درمانی مبتنی بر شواهد که در درمان افسردگی موثر هستند مهارت دارند. درمان رفتاری شناختی (CBT) با هدف به چالش کشیدن نتیجه گیری منفی است که افراد تمایل دارند هنگام افسردگی به طور خودکار نتیجه بگیرند. ما همچنین بر ایجاد مهارت حل مسئله و مشارکت در فعالیت هایی برای بالا بردن روحیه شما تمرکز می کنیم.

علاوه بر CBT ، روانکاوی همچنین شواهدی برای حمایت از درمان موثر افسردگی دارد. این روش درمانی شامل کاوش در احساسات و روابط است، در حالی که به دنبال درک منشأ علائم و یافتن راه هایی برای مقابله با این بیماری است.

اضطراب

اضطراب یک بیماری جدی و ناراحت کننده است. این بیماری می تواند در کار ، روابط و حتی فقط در مدیریت وظایف زندگی روزمره تداخل ایجاد کند. اضطراب همچنین شایع ترین وضعیت اختلال روانی است ، از هر ۳ زن ۱ و از هر ۵ مرد ۱ در یک دوره از زندگی خود دچار اضطراب می شوند.

در اینجا در مرکز روانشناسی بالینی ، ما مشاوره اضطراب مبتنی بر شواهد علمی را به افراد ارائه می دهیم. تیم روانشناسان باتجربه ما می توانند به شما برای مدیریت و غلبه بر اضطراب کمک کنند.

اضطراب چیست؟

اضطراب چیزی فراتر از استرس یا نگرانی است که به طور معمول با برطرف شدن شرایط خاص از بین می رود. اضطراب پایدارتر است و کنترل آن بسیار سخت است. همچنین با علائم جسمی مانند ضربان قلب سریع ، تنگی نفس ، ناراحتی معده ، تنش عضلانی و موارد دیگر همراه است.

وقتی اضطراب بر روی سلامتی و زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد ، وقت آن است که کمک بگیرید. تیم روانشناسان ما می توانند در راهکارهای موثری برای کنترل مجدد علائم اضطراب به شما کمک کنند. آنها همچنین به شما کمک می کنند درک بهتری از آنچه ممکن است باعث اضطراب شما شود ، داشته باشید.

اضطراب می تواند به صورت زیر باشد:

وحشت زدگی
نگرانی شدید در مورد موقعیت های اجتماعی
فوبیای خاص (به عنوان مثال خون ، پرواز ، بالابر)
پاسخ مداوم به یک واقعه یا تجربه آسیب زا
اضطراب عمومی که با سطح بالایی از نگرانی مداوم و علائم جسمی (تنش عضلانی ، خستگی و مشکل در تمرکز) همراه است.
اضطراب معمولاً در افرادی اتفاق می افتد که افسردگی یا علائم اختلال وسواس فکری عملی را تجربه می کنند

روانشناس اضطراب چگونه می تواند به من کمک کند؟

درمان های روانشناختی اضطراب شامل بررسی افکاری است که به نظر می رسد بر شما غالب شده اند ، همچنین شامل درک و تغییر رفتارهایی است که ممکن است تجربه اضطراب را تشدید کند. تیم مشاوران اختصاصی اضطراب ما می توانند به شما کمک کنند راهکارهایی مانند آرامش و / یا ذهن آگاهی را یاد بگیرید و تمرین کنید.

روانشناسان بالینی در مرکز روانشناسی بالینی معمولاً از درمان رفتاری شناختی (CBT) یا درمان پذیرش و تعهد (ACT) برای درمان طیف وسیعی از اختلالات اضطرابی استفاده می کنند مانند اختلال اضطراب فراگیر ، اختلال هراس ، آگورافوبیا ، هراسهای خاص ، اضطراب اجتماعی و وسواس فکری.

CBT و ACT در تعداد زیادی از مطالعات با کیفیت بالا ارزیابی شده است و مشخص شده است که هم در کوتاه مدت (بلافاصله پس از درمان) و هم در طولانی مدت (سالها پس از درمان) موثر است. به عنوان مثال ، تجمیع آماری داده های بسیاری از مطالعات نشان داد که CBT یکی از بهترین درمان های موجود برای اضطراب است.

اگر هر نوع اضطرابی را تجربه میکنید ، تنها نیستید. تیم روانشناسان ما مشاوره اضطراب تخصصی و بدون قضاوت ارائه می دهند.

اختالال وسواس فکری – عملی چیست ؟

تصور کنید که ذهن تان بر روی فکر یا تصوری گیر کرده باشد و این افکار و تصورات بارها در ذهنتان تکرار می شوند و به دنبال این افکار احساس اضطراب شدیدی در شما بوجود می اید.

اضطراب سیستم هشدار دهنده ذهن ما است . هنگامی که اضطراب دارید مانند این است که با خطری مواجه هستید . اضطراب احساسی است که به شما می گوید از خودتان واکنش نشان دهید و از خودتان محافظت کنید. از طرفی ممکن است تشخیص دهید که ترس شما عاقالانه نیست ، معقول به نظر نمی رسد اما با این وجود خیلی واقعی احساس می شود.

آن ها به دنبال سه چیز خواهند بود :

شخص افکار وسواسی دارد.
. به رفتارهای وسواسی عمل می کندافکار و اعمال وسواسی زمان زیادی را می گیرند و با فعالیت های مهم شخص مانند کار  رفتن به مدرسه را مختل می‌کند.

افکار وسواسی

افکار ، تصورات ، یا امیالی که بارها و بارها اتفاق می افتند و خارج از کنترل شخص اند.
شخص نمی خواهد که این افکار را داشته باشد.
شخص افکار را مزاحم و ناخواسته می داند و معموال می داند که افکار معقول نیستند.
افکار با احساساتی ناراحت کننده ، از قبیل ترس ، نفرت ، شک یا احساسی که همه چیز باید به روش " کاملا صحیح "انجام بگیرد ، ظاهر می شوند.

اعمال وسواسی 

رفتارها و افکار تکرار شونده ای که یک فرد درگیر آن می شود تا وسواس اش را خنثی  بی اثر یا آن ها را از خود دورکند.
افراد وسواسی درک می کنند که این کار تنها یک راه حل موقتی است ، اما بدون روشی بهتر برای مقابله ، آن ها به تکراراعمال خود ادامه  می دهند. دوری از موقعیت هایی که افکار وسواسی را به دنبال دارد .  وقت گیر اند و فعالیت های مهم فرد ( اجتماع ، کار ، مدرسه و ..) را مختل می کند.

چه اعمالی وسواسی نیستند ... تمامی رفتارها و اعمال تکرار شونده ، وسواسی نیستند . اعمال قبل از خواب ، اعمال دینی ، و یادگیری یک مهارت جدید که الزام است یک عمل بارها و بارها تمرین شود ، اعمال وسواسی نیستند ، بلکه بخشی خوشایند از زندگی روزانه هستند.

افکار وسواسی شایع در اختلال وسواس فکری – عملی

آلودگی
ترشحات بدن (مثل : ادرار ، مدفوع  میکروب ها / بیماری )
از دست دادن کنترل
ترس از عمل به فکر صدمه زدن به خود
ترس از عمل به فکر صدمه زدن به دیگران
ترس از تصورات خشن و وحشتناک در ذهن
ترس از دشنام گویی یا سوگند خوردن
ترس از دزدین اشیا
کمال طلبی
نگرانی درباره دقت و تساوی
نگرانی از ندانستن یا به یادآوردن چیزی ترس از دست دادن یا فراموش کردن اطالعات مهم به هنگام دورانداختن چیزی
ناتوانی در تصمیم گیری برای دور انداختن یا نگاه داشتن وسایل
ترس از گم کردن وسایل
ترس از مسول بودن برای اتفاقی وحشتناک   مثل : آتش سوزی ، سرقت
ترس از صدمه زدن به دیگران به دلیل عدم مواظبت  مثل : انداختن چیزی بر زمین که کسی بر روی آن لیز بخورد وصدمه ببیند.
افکار ناخواسته جنسی
افکار و تصورات ممنوعه یا فاسد جنسی
فکرهای ناگهانی جنسی ممنوعه
فکرهای ناگهانی جنسی ممنوعه یا فاسد درباره دیگران
افکار وسواسی درباره هم جنس گرایی
افکار وسواسی جنسی که کودکان یا زنای با محارم را شامل می شود
افکار وسواسی درباره رفتار جنسی خشونت آمیز با دیگران
وسواس های مذهبی
نگرانی از رنجاندن خدا و یا کفرگویی
نگرانی بیش از اندازه از حق / باطل یا اصول اخالقی

اعمال وسواسی شایع در اختالل وسواس فکری – عملی
شستن و پاک کردن
دستان تان را بیش از اندازه یا به روشی خاص بشویید
افراط در حمام رفتن ، دوش گرفتن ، مسواک زدن ، اعمال دستشویی و توالت رفتن
پاک کردن بیش از اندازه لوازم خانگی یا اشیای دیگر
اعمال دیگری در جهت پاک کردن یا جلوگیری از تماس با آلوده کننده ها
چک کردن وارسی کردن
وارسی کردن که به کسی صدمه نزدید / نخواهید زد
وارسی کردن این که به خود صدمه نزدید / نخواهید زد
وارسی کردن این که چیز وحشتناکی اتفاق نیافتاده است
بررسی این که اشتباهی نکرده اید
بررسی بخش هایی از بدن یا وضعیت بدنی
تکرار کردن -
دوباره نویسی یا دوباره خوانی
تکرار حرکات بدنی ) مثل : ضربه زدن ، لمس کردن ، چشمک زدن )
تکرار فعالیت هایی به صورت " چند باره "مثل : انجام یک کار سه مرتبه زیرا عدد سه عددی " خوب " ، " درست" و مطمئن است
اعمال وسواسی ذهنی
بازبینی ذهنی رویدادها برای جلوگیری از صدمه زدن   به خود ، دیگران ، جلوگیری از رخداد های وحشتناک
دعا کردن برای جلوگیری از صدمه زدن   به خود ، دیگران ، جلوگیری از پیامدهای رخداد های وحشتناک
شمارش هنگام انجام یک وظیفه برای پایان یافتن شمارش بر سر یک عدد " خوب " ، " صحیح " ، یا " مطمئن "
" خنثی کردن " یا  " باطل کردن "  مثل : جایگزین کردن یک واژه " بد " با یک واژه " خوب " برای ختثی کردن آن
دیگر اعمال وسواسی
جمع آوری اشیا که درنتیجه آن موجب به هم ریختگی زیادی درخانه می شود  احتکار نیز نامیده می شود.
قرار دادن اشیا به ترتیب یا مرتب کردن آ ن ها تا زمانی که " صحیح  " به نظر آید
گفتن ، پرسیدن   برای کسب اطمینان دوباره  پرهیز کردن از موقعیت هایی که وسواس تان را راه می اندازد.
وسواس عقده، هیجان یا تکانه‌ای است عصبی (ایمپالس) که به شکلی متوالی برخلاف میل بیمار از شکل ناخودآگاه به صورت خودآگاه درآمده و باعث ایجاد تکانه های عصبی خاص می‌شود تا در او ناراحتی و اضطراب برانگیزد و در نتیجه فرد برای رهایی از آن فشار عصبی، اقدام به انجام عملی خاص کند. مثل شستشوی مکرّر دست‌ها یا شمارش چندبارهٔ پول یا کلمات و حروف و غیره. در جواب چنین حمله‌ای معمولاً شخص می‌کوشد از آن بگریزد و آن فکر خاص را از ذهن خود بیرون کند یا آن را با عمل و فکر دیگری جایگزین نماید و البتّه آگاهی دارد که این وسوسه‌ها مزاحم ذهن او هستند و برخلاف تزریق افکار، از خارج تحمیل نمی‌شوند. وسواس عملی که درمان قطعی و آن هنوز میسر نشده است، تکانه‌ای غیرقابل مقاومت برای انجام یک عمل غیرمنطقی مانند شستن مکرر، دعای مداوم و غیره است.

 در افراد وسواسی، باورهایی وجود دارد که باعث ارزیابی غلط از افکار ناخواسته شده و فرد را دچار مشکل می سازد. این باورها عبارتند از: اهمیت بیش از حد قائل شدن برای افکار، اشتغال ذهنی زیاد نسبت به کنترل افکار، بیش‌برآورد کردن تهدید، عدم تحمل بلاتکلیفی و کمال‌گرایی.

افراد مبتلا به وسواس، کمال‌گرایی بالایی دارند و تحمل ابهام و بلاتکلیفی برای آنان مشکل است. آنها سعی دارند با تغییر یا کاهش میزان شدت این باورها و افکار، از شدت افکار وسواسی بکاهند.

 عدم تحمل بلاتکلیفی نوعی خطای شناختی است که بر چگونگی دریافت، تفسیر و واکنش فرد به یک موقعیت نامطمئن تأثیر می­ گذارد. افرادی که نمی ­توانند بلاتکلیفی را تحمل کنند، موقعیت های بلاتکلیفی را تنش‌برانگیز، منفی و فشارزا بیان می کنند و تلاش می کنند از این موقعیت‌ها دوری کنند و اگر در این موقعیت ها قرار بگیرند، عملکردشان مختل می شود.

 همچنین به دلیل مشکلات جسمی یا روانی، رضایت مندی زناشویی کمتر می‌شود، استحکام و دوام خانواده دچار تزلزل خواهد شد و پیامدهای منفی به دنبال خواهد داشت. این افراد، رضایت زناشویی پایین تری دارند.

افرادی که در زندگی شخصی حساس تر هستند و به محیط خود و تنش های آن، واکنش شدیدتری نشان می دهند، امکان ابتلا به بیماری وسواس در آنها بیشتر است و غلبهوسواس بر آنها شدیدتر می شود. در بین فرزندانی که والدین آنها بیش از اندازه به محکوم کردن آنها می پردازند، این اختلال بیشتر دیده می شود.

تحقیقات نشان می دهند که شخصیت والدین، الگوهای فرزندپروری و حتی مشخصات ژنتیکی و روابط محیطی در ایجاد این اختلال مؤثرند. به همین سبب وسواس ممکن است در بین دوقلوهای همسان بیشتر دیده شود.

مادران حساس و کمال‌گرا، زمینه را برای وسواسی شدن فرزندان فراهم می کنند؛ به‌خصوص والدینی که رفتار کودک را بر اساس ضابطه های خود و به صورتی دقیق می خواهند و انعطاف‌پذیری کمتری دارند. چراکه تربیت خشک و مقرراتی در بروز این مسأله، بسیار اهمیت دارد.

برخی از افراد مبتلا به وسواس، کسانی هستند که دائماً این عبارات به گوششان خورده است: «آدم بی‌عرضه ­ای هستی. لیاقت نداری. به درد زندگی نمی­ خوری و…» و از بابت عدم لیاقت از والدین و برادران و خواهران ارشد خود، سرکوفت شنیده وتنبیه شده اند. در این صورت فردتلاش میکند که برای راضی نگه داشتن اطرافیان خود دقت افراطی در کارهای خود انجام دهد و در همه مسائل با باریک ‌بینی و موشکافی وارد شود. به طور کل، والدین لجوج، ایرادگیر و عیب‌جو و ملامت گر، زمینه را برای بروز وسواس فراهم می‌کنند

درمان

می‌خواهید از خانه بیرون بروید، اما چندین بار قفل در را باز و بسته می‌کنید تا از قفل بودن آن مطمئن شوید. حمام کردن شما بیشتر و طولانی‌تر از افراد عادی است و یا هنگام راه رفتن در خیابان، روی خطوط، پا نمی‌گذارید. این نشانه‌ها بخشی از نشانه‌های معضلی است که امروزه آن را اختلال که آن را اختلال وسواس فکری_عملی می نامند.وسواس عملی جبری جزو ۲۰ دلیل عمده‌ی ناتوانی‌های حاصل از بیماری در دنیا است و امکان ابتلا به آن در دنیای پراسترس کنونی، برای همه وجود دارد و شاید بسیاری از ما، بدون اینکه بدانیم از آن رنج می‌بریم. اگر دو بار به سمت اتو می‌روید تا ببینید سیم آن را از برق کشیده‌اید یا درب ماشین را قفل کرده‌اید، این یک اتفاق طبیعی است. اما اگر دچار اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) باشید، افکار و رفتارهای وسواس گونه‌ی شما آنقدر زیاد می‌شود که در زندگی روزمره‌ی شما اختلال ایجاد می‌کنند.

داروی وسواس – درمان قطعی وسواس فکری شدید

فلئوکستین از داروهای ضدافسردگی است و در گروهی از داروها که مهارکننده های اختصاصی بازجذب سروتونین (SSRI) نامیده می شوند، قرار دارد. فلئوکستین بر روی مواد شیمیایی در مغز که باعث عدم تعادل، افسردگی، هراس، اضطراب، نشانه های وسواس فکری- عملی شده اند، تاثیر می گذارد. فلئوکستین برای درمان اختلال افسردگی اساسی، اختلال خوردن، اختلال وسواس فکری- عملی، اختلال هراس و اختلال افسردگی قبل از قاعدگی به کار می رود..

کلومیپرامین از گروه داروهای ضدافسردگی سه حلقه ای است که برای درمان نشانه های اختلال وسواس فکری- عملی که شامل افکار و اعمال تکراری است، مورد استفاده قرار می گیرد.

اگر علایم وسواس را تجربه میکنید ، تنها نیستید. تیم روانشناسان ما درمان وسواس تخصصی و کاملا علمی به شما ارائه می دهند.

تماس با ما

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling you to phone

Thank you.
We are call you back soon.

تماس با ما